onsdag den 26. januar 2011

Skyggen (The Ghost Writer)


Filmen man bestemt ikke må misse. Skyggen kan lejes hos Block Buster som premierefilm til 45.- eller indgå i tilbuddene: 3 premierefilm, i 3 døgn til 120.- eller 5 premierefilm i 5 døgn til 150.-
Kan også købes på DvD til 99 kr hos Blockbuster.dkResmué: I 'Roman Polanskis Skyggen' får en succesfuld britisk forfatter (Ewan McGregor) tilbudt at være skyggeskribent på den tidligere britiske premierminister Adam Langs (Pierce Brosnan) memoirer.
Han skal overtage arbejdet fra Langs tidligere politiske assistent, der er omkommet i en ulykke, og tager ud til en lille amerikansk ø, hvor Lang opholder sig.
Pressen begynder snart efter at skrive om Langs mulige hemmelige aftaler med USA, hvor han beskyldes for at udlevere terrormistænkte til tortur.
Skyggeskribenten prøver at grave i fortiden, men aner snart, at hans forgængers død måske ikke var tilfældig, og at svarene måske kan findes i det ufærdige manuskript.

'Roman Polanskis Skyggen' er lavet af manden bag 'Chinatown' (1974) og 'The Pianist' (2002).

Min mening: Skyggen, eller The Ghost Writer er en film som virkelig vil fortælle noget. De er ude på at give stof til eftertanke og er helt op med tiden med henblik på terror og torturofre.
Lykkedes det så? Ikke helt.
Det er som om der mangler noget, filmen hænger ikke helt sammen, og man sidder bagefter med en fornemmelse af at de har taget den nemme løsning ud af hele filmens problemstilling.
Det er lidt synd, for man kan sagtens fornemme hvor de vil hen med filmen, og det kunne have været en helt fantastisk film, hvis altså det der som jeg ikke helt ved hvad er, manglede.
Skuespillerene er godt udvalgte, og det er med til at løfte en helt del.
Selvom den har sine mangler, så vil jeg stadig sige at det er den af den slags film man skal have set.


2 kommentarer:

 1. Hejsa :-)

  Jeg har tagget dig i The Versatile Blogger.
  Reglerne er enkle hvis du vil være med.
  Du skal linke til den person som gav din
  awarden (mig), fortælle 7 facts om dig selv
  og ellers tagge/give en award til 15 andre.

  /CØ

  SvarSlet
 2. Hej!

  Jeg har tagget dig i The Versatile Blogger-award.
  Reglerne er enkle, hvis du vil være med. Du skal linke til den person som gav dig awarden (mig), fortælle 7 facts om dig selv og ellers tagge/give en award til 15 andre. Du kan se indlægget på min blog:)

  hilsen Nikoline
  // www.hellonikoline.blogspot.com

  SvarSlet