torsdag den 13. januar 2011

Devil


Var inde til forpremiere på Devil i går, og det var lidt af en oplevelse. Devil har stået på min "must see" liste over film i 2011. Jeg havde hørt en del mikset anmeldelser, og meninger om filmen. Det faktum at næsten hele filmen forgår i en elevatorskakt vagte også min interesse, for hvordan gør man sådan en film spændende?


Resumé: I 'Devil' er fem mennesker fanget i en elevator.
De har ikke mulighed for at komme ud og er tvunget til at lære hinanden at kende. Til deres gru opdager de, at de alle sammen er der af en grund. Alle bærer nemlig en frygtelig hemmelighed med sig, og netop denne dag og i denne elevator skal regnskabet gøres op.

Forfærdelige ting begynder at ske, klaustrofobien bider sig fast og mistanken rettes snart mod den ene og den anden, før det endelig går op for dem, at en af passagererne er Djævlen selv… men hvem?

John og Drew Dowdle har instrueret 'Devil' efter en original idé af M. Night Shyamalan.Min mening: Devil var en overraskelse for mig. Det viste sig at filmen ikke KUN forestår i en elevator, som folk siger. Selvfølgelig er selve hovedhistorien i skakten, men der er også en hel del opklaring og forsøg på at få reddet de 5 mennesker ud.
Jeg tror ikke på at djævlen går blandet os, og jeg tror heller ikke på at han har indflydelse på vores hverdag, så den del af filmen kunne sagtens være langtrukket, kedelig og højst usandsynligt. For hvad giver ikke en bedre gyser, end når de får dig til at tro på det der sker?
Jeg gik meget frem og tilbage fra at være skræmt, til at min virkelighedsans kiggede frem og fortalte mig at det var lidt for dumt. Der er et par løse ender her og der, som desværre ikke bliver opklaret. Men ellers var filmen en dejlig overraskelse, og også mere uhyggelig end jeg havde regnet med.3 kommentarer:

 1. meget interessant! :-) jeg tager det straks til mig.

  Tjek min, hvis du har lyst?

  http://stephaniemaskova.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Fuuck hvor fedt at din blog er sådan en movie blog! Har bestemt tænkt mig at følge den!

  SvarSlet
 3. SophiaKrowicki - mange tak! Har også lige været en smut forbi din blog. Blev fast læser på vejen, fed blog ;)

  SvarSlet