torsdag den 3. februar 2011

Black SwanResumé: Black Swan er en psykologisk thriller med Natalie Portman.

Nina er balletdanserinde og bliver fanget i intriger med den nye rival i balletkompagniet. Ninas liv handler udelukkende om dansen. Hun bor sammen med sin mor, som selv er pensioneret danser og støtter Ninas ambitioner.
Da den artistiske instruktør skal vælge en ny prima ballerina, er Nina det oplagte valg, men den nye danser Lily imponerer også instruktøren.

Nina og Lily indleder et forskruet venskab. For bedre at kunne personificere rollen som både hvid og sort svane, begynder Nina at komme i kontakt med sin mørke side, og hendes hæmningsløse tilgang til rollen er tæt på at ødelægge hende.

Filmen er instrueret af Darren Aronofsky (’Requiem for a Dream’, ’The Fountain’, ‘The Wrestler’) og har, foruden Portman, Mila Kunis (‘Forgetting Sarah Marshall’), Winona Ryder og Vincent Cassel (’Irreversible’, ’Eastern Promises’) på rollelisten.

Black Swan er nomineret til 5 Oscars, inklusiv Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste kvindelige hovedrolle.


Min mening: Wow......
Det var lidt af en oplevelse. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde. Filmen er så twisted og skræmmende, jeg har aldrig set en thriller, eller film magen til.
Jeg er ikke fan af Natalie Portman, og bliver det nok aldrig... men, jeg må altså give hende et skuldreklap for denne præstation.
Helt igennem vellykket film.
Filmen leger MEGET med sindet, og den fik det til at løbe koldt op og ned af ryggen på mig.
Jeg kan slet ikke forklare hvor meget man bare SKAL se Black Swan!


6 kommentarer:

 1. Tak for anmeldelsen! Jeg skal ind og se den i aften og forventer mig også en del efter alle de fantastiske anmeldelser :)

  /Mia M
  www.fashionfairytales.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Det er en fremragende film, men ikke perfekt. En fed biografoplevelse, men 5 bøtter popcorn er en halv for meget :)

  SvarSlet
 3. Kim - Det kan godt være jeg har givet den for meget. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg bare så overvældet og oveni lykkelig når Hollywood langt om længe kommer ud med noget originalt, som ikke er syltet ind i "eye candy", dårligt skuespil og et overdrevet forsøg på at puste op til det største gennembrud i filmens historie.

  SvarSlet
 4. Det har du selvfølgelig ret i. Men vil nu sige at der er rigeligt med eye candy i Black Svan i form af Portman og Kunis ;)

  SvarSlet
 5. Må indrømme at jeg stadig ikke 100% har fanget budskabet med filmen, men det kan dog skyldes jeg stadig er helt forvirret over alle de syge ting der skete gennem filmen! haha :-)

  fantastisk blog du har, så er sef blevet fast læser..
  Kig rigtig gerne forbi min og bliv fast læser hvis det lyster,

  SvarSlet
 6. Ej hvor smart at man kan følge med i anmeldelser her.. Rigtig fedt!

  Er også lige blevet fast læser - måske du vil kigge forbi os? :o)

  - Annesofie
  www.lifeloveandlooks.blogspot.com

  SvarSlet