søndag den 11. september 2011

Anamorph


"Anamorphosis er en forvrænget projektion eller perspektiv som kræver seeren til at bruge specielle enheder eller et bestemt udsigtspunkt for at rekonstruere billedet. Ordet "anamorphosis" er afledt af det græske præfiks ana-, hvilket betyder, tilbage eller igen, og ordet morphe, som betyder figur eller form."


Resumé: Willem Dafoe spiller kriminalbetjenten Stan Aubray, som under efterforskningen af et mord opdager sammenfald med en tidligere sag. Den psykologiske thriller er baseret på maleteknikken "anamorphosis", som ved hjælp af optiske illusioner skaber to forskellige billeder på samme lærred. Er de spor Stan finder brugbare eller bliver han manipuleret af en kunstner med morderiske tendenser?

Min mening: Idéen bag denne film er ikke mindre end genial!
Det er en film med så stor potentiale så det drømme man slet ikke om, desværre lever den ikke op til det.
En film som kan skrive både Peter Stormare og Willem Dafoe på rollelisten burde være fantastisk i sig selv. Men det er den desværre ikke. Anamorph forstår at køre sig selv helt død, og bliver smertefuld lang halvvejs igennem. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan det kan lade sig gøre at lave kludder i en så god idé og med så gode skuespillere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar