torsdag den 8. september 2011

Priest


Jeg ved ikke hvorfor, men lige p.t. er vi MEGET langt bagefter her i Danmark hvad DvD udgivelser angår. Tror aldrig vi har været så langt bagefter før i forhold til andre lande. Priest er bare en af de film som allerede er udgivet i England, men først kommer til Danmark d. 10/12.


Resumé: Priest er en postapokalyptisk science-fiction-thriller, der foregår i en anden verden, der ligner vores. Og så alligevel ikke...

Denne verden er sønderlemmet af århundreders krig mellem mennesket og vampyrerne. Historien tager fart, da vampyrer efter mange års undertrykkelse vender tilbage og dræber en familie ude i ødelandet og kidnapper datteren.
Priest er en legendarisk kriger, der kæmpede og var med til at udslette vampyrernes dominans i Den Store Krig.
Kirken har den totale magt i den gigantiske overdækkede by, og da Priest hører, at hans niece er blevet kidnappet af vampyrerne, får han afslag til at genoptage kampen.
Priest bryder derefter sin ed til Kirken og drager alene ud i ødemarken for at redde sin niece eller dræbe hende, inden hun forfalder til en skæbne, der er værre end døden.
Inden længe får han følge af niecens kæreste og en af sine gamle kolleger og vampyrdræbere, Priestess. Men det går hurtigt op for dem, at de er oppe mod en helt ny race af vampyrer med en ny og skræmmende taktik.
’Priest’ er baseret på den koreanske tegneserie af samme navn og løst baseret på westernklassikeren ’Forfølgeren’ (1956) med John Wayne.

Min mening: Jeg kan rigtig godt lide Paul Bettany, og synes altid at han har stor indlevelse i de film han er med i. Det gælder også Priest, hans rolle og skuespil er 100% troværdigt... bare synd filmen ikke er.
Priest er en af den slags film som har en virkelig god grundhistorie, en skøn basis for en kanon film, men det bliver slet ikke udnyttet godt nok. Det man ser i Priest er ret overfladisk, og kedeligt til tider.
Idéen med der har været en krig mellem vampyrer og mennesker er ikke ny, men til gengæld så er tanken omkring hvad der vil ske med verdenen når krigen er ovre.
Der kommer sikkert en 2'er, da den lægger MEGET op til en form for fortsættelse. Det kan være de vil tage kritikken filmen har fået til sig, og gøre det bedre næste gang.
Dog vil jeg sige, at det ikke er en film man skal holde sig helt væk fra. Den fortjener at blive set, i det mindste bare én gang, hvis ikke andet så på grund af skuespil og effekter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar